vineri, 13 martie 2009

Solutie ignifuga pentru ignifugare lemn

Principalele caracteristici ale solutiei de ignifugare sunt : proprietati ignifuge (aprinderea materialulului lemons fiind foarte dificila) proprietati hidrofuge (impiedicand, absortia apei) rezistenta sporita in timp la intemperii si factori externi ce pot ataca masa lemnoasa ( carii, ciuperci, sau microorganisme ce determina sa).
Solutia ignifuga este pe baza de silicati.
Aspect: lichid opalescent cu aspect uleios.
SE AMESTECA FOARTE BINE INAINTE DE FOLOSIRE!

Mod de utilizare solutie ignifugare:
Materialul lemons se trateaza dupa cum urmeaza:
- Se aplica solutia pentru ignifugare pe materialul lemons, sub forma unei pelicule subtiri, prin pensulare sau pulverizare;
- La intervalul de 24 ore de la prima tratare se repeat operatiunea de ignifugare a lemnului in conditii similare;
- Nu se recomanda folosirea solutiei ignifuge pentru suprafete expuse direct precipitatiilor, sau care trebuie spalate periodic.

Mod de actiune solutie ignifugare:
- Blocarea partiala, pe cale chimica, a grupelor de –OH celulozice de la suprafata lemnului si din porii acestuia pana la o adancime de cca 0.5 mm, fenomen care retardeaza dezhidratarea lemnului si aprinderea ulterioara a acestuia.
- Protejarea lemnului impotriva cariilor, mucegaiului, microorganismelor, etc., conform buletin analiza I.N.L. nr.43/22.01.1997.

Consum specifc pentru solutii de ignifugare:
1 kg de solutie permite tratarea unei suprafete lemnoase de 3-5 mp. Consumul specific este de 273 g/mp la aplicarea a doua straturi successive pentru o umiditate a lemnului de 12,5%.

Instructiuni de protectie a muncii:
Solutia ignifuga este slab alcalina similar solutiilor de soda de rufe. Se recomanda ca la manevrarea prelungita a acesteia sa se asigure protectia cu manusi de cauciuc. Se va evita contactul cu ochii.
Produsul nu este toxic.

Termen de garantie solutie ignifuga:
Garantia pentru solutia de ignifugare este de 1 an de la data fabricatiei. Termenul de garantie pentru lemnul ignifugat este de 5 ani de la data efectuarii operatiei de ignifugare. Acesta este termenul maxim de garantie care se acorda unui produs de ignifugare conform normelor PSI.

Niciun comentariu: